Bruna Spice Wise - Boek Michel Hanssen (9082315203)

24,95
3 Prijzen, De beste prijs bij Blokker.nl


Categorieën:

Boven de 25 euro gratis bezorgd
Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst gratis retourneren
Bezorgd door PostNL

Over Bruna Spice Wise - Boek Michel Hanssen (9082315203)

Tover met kruiden en specerijen. Voeg op het juiste moment een mooi kruidenmengsel toe en je tilt je gerecht op en verandert het van iets alledaags in iets onvergetelijks. Puur natuur en zo barstensvol smaak dat zout en andere toevoegingen overbodig worden.

In dit boek laat SVH Meesterkok Michel Hanssen stap voor stap zien hoe je magische kruidenmixen maakt en gebruikt. Hij deelt zijn beste kruiden- en specerijenmengsels met je en past ze toe in voor-, hoofd- en nagerechten, waarvan je ook de recepten aantreft. Verder biedt dit boek een schat aan weetjes, adviezen en tips. De prachtige, sfeervolle fotografie van Bart Nijs zorgt voor nog meer inspiratie. Kijkend, ruikend, proevend en ervarend gaat er een wereld aan smaken voor je open.

Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Nederlanders eten gemiddeld ongezond veel zout. Michel Hanssen laat zien dat de juiste kruiden en specerijen zout overbodig maken. Alle recepten in dit boek zijn dan ook zonder toegevoegd zout.


SVH Meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in de restaurants van Pulitzer Amsterdam en Kurhaus Scheveningen en doceerde bij de Sterklas van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Verder was hij kruidenspecialist voor grote fabrikanten.


Recensie: Spice wise: koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout

Als SVH-meesterkok (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) had de auteur een carrière als topkok in internationale (sterren)restaurants. Door een hartinfarct kon hij zijn vak niet meer uitoefenen en moest hij zoutarm gaan eten. Hij besloot gerechten aan zijn dieet aan te passen door het toegevoegde zout te vervangen door kruiden en specerijen. Het resultaat was zo goed dat hij besloot zijn recepten te publiceren. In de inleiding beknopte informatie over het kopen, gebruik en bewaren van specerijen en kruiden en een alfabetisch overzicht. Dan recepten voor het zelf maken van mixen voor voor-, hoofd- en nagerechten; een aantal gerechten krijgt extra aandacht. Recepten - meest uit de internationale keukens - op menuvolgorde. Opgave aantal eters en ingrediënten (goed verkrijgbaar); zeer duidelijke, makkelijke receptuur met tips; één recept per pagina. Achterin overzichten van combinaties van kruiden en specerijen met vlees, vis en groenten. Alfabetisch register. Fraaie fotografie. Druk in wit en zwart op gekleurde pagina's. Een mooi uitgegeven kookboek voor elke (amateur)kok.
M.-J. Woertman-Willems - NBD Biblion - 15/04/2015 Spice Wise. Koken met kruiden- en specerijmixen zonder zout (9789082315202). Auteur: Michel Hanssen, Désirée Verkaar. Uitgever: Veltman Distributie B.V.. Taal: Nederlands. Lengte: 200 pagina's. Uitvoering: Hardback

Vestigings adres: van der Madeweg 13-15
Telefoonnummer: 0205683568
KVK nummer: 33147847